Takuu-Säätiön Kysy rahasta -chatista uskalletaan hakea apua matalalla kynnyksellä

Kysy rahasta -chat on Takuu-Säätiön uudehko neuvontachat, joka auttaa raha-asioiden painaessa mieltä. Lokakuussa avatussa chatissa on vuodenvaihteen jälkeen käyty noin 250 keskustelua.

Yllättävän monessa keskustelussa asiakas on kertonut, että kynnys hakea apua talousongelmiaan on korkea. Chatin suurimpana hyötynä Takuu-Säätiössä on koettu se, että kynnys hakea apua madaltuu. Asiakas saa kertoa keskustelussa itsestään ja tilanteestaan juuri sen verran kuin kokee sopivaksi. Monelle ihmiselle chat on ollut paikka, jossa rahahuolista ja veloista on ensimmäisen kerran voinut puhua. On ollut todella palkitsevaa saada auttaa näitä ihmisiä, jotka ovat kantaneet velkataakkansa aiemmin aivan yksin. Palautteen antajista yli kolmannes kertoo saaneensa keskustelussa purkaa omia pelkojaan ja saaneensa motivaatiota tilanteen selvittelyyn.

Suurin osa keskustelijoista hakee apua ja neuvoja siihen, miten selviytyä velkojen kanssa. Lähes kaikki keskustelut sisältävät myös taloudenhallinnan kysymyksiä. Myös yksittäisiä kysymyksiä esitetään ahkerasti, esimerkiksi koskien perinnän kuluja tai ulosoton taulukkomaksuja.

Neuvontachat on käynnistetty osana Mun talous -hanketta ja sillä toivotaan tavoitettavan erityisesti nuoria aikuisia. Tähän mennessä vajaa neljännes keskustelijoista on ollut alle kolmekymppisiä, joten olemme iloinneet siitä, että nuoret aikuiset ovat löytäneet palvelun. Erityiskiitos chatin mainostamisesta Mun talous -verkoston jäsenille!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.