Sometähdet siivittivät Puhu rahasta -haasteen jättimenestykseen

Mun talous -verkoston Puhu rahasta -haastekampanjassa kannustettiin suomalaisia puhumaan avoimesti raha-asioista. Tarkoituksena oli rikkoa rahasta puhumisen tabuja ja ehkäistä erityisesti nuoria joutumasta rahaongelmiin. Myös positiiviset jutut rahankäytöstä ovat sallittuja.

Karkauspäivänä alkanut haaste sai lentävän lähdön, kun kampanjakasvona ollut somesuosikki Niko Saarinen kertoi raha-asioistaan avoimesti YouTube-videolla.

– Se oli pysäyttävin hetki kun tajusin, että tienaan sen verran, että saisin kaikki mun velat maksettua. Ja mitä tekee Saarisen Niko? Jatkaa samalla linjalla. Tienaa euron, tuhlaa kaksi, Saarinen kertoo.

Viikon kestänyt haaste toimi erittäin tehokkaasti sosiaalisessa mediassa. Mukana olleet lumilautailija Eero Ettala, räppäri Särre, YleX:n juontaja Alma Hätönen, Soikku ja mediapersoona Niko Saarinen jakoivat Instagramissa videoita, joita katsottiin haasteviikolla lähes 65 000 kertaa.

YouTubessa haastevideoita katsottiin noin 25 000 kertaa. Instagramissa ja Facebookissa #puhurahasta-tunnisteelle tuli yli 2 000 tykkäystä ja julkkisten Instagram-videoihin tykkäyksiä kertyi 20 000 kappaletta. Julkkikset saivat myös Twitter- ja Facebook-kansan liikkeelle tavoittaen yli 30 000 henkilöä. Haaste tavoitti myös television ja printtimediat.

– Puhu rahasta -haasteen menestys oli mahtava yllätys ja saimme paljon hyvää palautetta. Tämä rohkaisee meitä jatkossakin pitämään esillä rahasta puhumisen kulttuuria. Erityisesti mieltä lämmittivät nuorten lähettämät Instagram-kuvat ja tarinat, kertoo somehaasteen taustalla toimineen Mun talous -verkoston projektipäällikkö Jukka Moilanen.

Kiitos kaikille haasteeseen jo osallistuneille! Kampanjan haasteosuus jatkuu Instagramissa maaliskuun loppuun saakka. Kaikkien Instagramiin kuvan #puhurahasta-tunnisteen kanssa ladanneiden kesken arvottiin Canon Legria MINI -videokamera maaliskuun lopussa.

Yhteistyössä Marttaliitto, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Random Life, Nuorisosäätiö, Nuorisoasuntoliitto, Suomen Setlementtiliitto ja Takuu-Säätiö.

Lisätietoja: Jukka Moilanen (jukka.moilanen(at)setlementti.fi, 050 300 5020)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.