Puhu rahasta -messuilla ja Uusi päivitys 2.0 -seminaarissa puhutaan taloustaidoista

Mun talous -toiminnassa tuetaan nuorten talousosaamisen edistymistä ja Rahat riittää -hankkeessa vahvistetaan kotitalouksien talousosaamista sekä ehkäistään talous- ja velkaongelmia. Järjestämme Uusi päivitys 2.0 -yhteisseminaarin webinaarina 10.11.2020 klo 12.00–15.45

Seminaarissa tarkastellaan taloustaitoja kansalaistaitoina tämän päivän yhteiskunnassa, jonka yhtenä merkittävänä tekijänä on digitalisoituminenKansalaistaitoja tarvitaan jokapäiväisessä elämässä. Niissä on yksilön hyvän lisäksi näkökulmana myös yleinen hyvä ja jopa elämänsuojelu.Seminaarissa jaetaan toimivia käytäntöjä ja ajatuksia aiheesta. Tilaisuus on suunnattu ammattilaisille ja talousosaamisen kehittämisestä kiinnostuneille.  

Seminaarissa lanseerataan Takuusäätiön ja Marttaliiton yhteisen Rahat riittää! -kehittämishankkeen lopputuote: Talousneuvonnan parissa työskenteleville ammattilaisille suunnatut toolkitit. Näihin on koottu Rahat riittää! -hankkeen aikana pilotoituja ja hyväksi havaittuja talousneuvonnan materiaaleja ja menetelmiä. 

Tänä vuonna myös Puhu rahasta -messut toteutuvat virtuaalisesti

Samana päivänä klo 9.00–11.00 Mun talous -toiminta järjestää nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille suunnatut Puhu rahasta -messut. Myös messutapahtuma toteutuu verkossa. Messuilla näet ja koet näytteilleasettajien parhaat käytännöt ja työkalut nuorten taloudellisen lukutaidon edistämiseen ja ylivelkaantumisen ehkäisyyn. Pääset myös osallistumaan työpajoihin, joissa käsitellään nuorten taloudenhallintaan liittyviä ilmiöitä, tutustutaan erilaisiin käytäntöihin ja työkaluihin sekä osallistutaan niiden kehittämiseen.

Ständeillä ovat Valtakunnanvuodinvirasto, Lasten ja nuorten säätiö, POP Pankkikeskus, Perintäritari, Väestöliiton Poikien Puhelin, Nuori Yrittäjyys, Takuusäätiö, Kuopion kriisikeskuksen Pelituki, Pörssisäätiö, Kansanvalistusseuran ja Opintokeskus Siviksen Kansalaisen perustaidot -hanke, Monihelin Katto-toiminta ja Suomen Setlementtiliiton Mun talous -toiminta. Työpajoja ovat pitämässä Talous ja nuoret TAT, Suomen Asiakastieto, Säästöpankki, Kuopion kriisikeskuksen PelitukiPörssisäätiö ja Monihelin Katto-toiminta.

Voit lukea messuista tarkemmin TÄÄLLÄ.

Näet seminaarin ohjelman alla.

Ilmoittaudu mukaan Puhu rahasta -messuille ja/tai Uusi päivitys 2.0 -seminaariin mennessä TÄSTÄMessut ja seminaari ovat maksuttomia.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.