Puhu rahasta -haasteen kruununjalokivenä Puhu rahasta -talk show

Vuonna 2016 alkunsa saanut Puhu rahasta -haasteviikko järjestettiin toisen kerran maaliskuun viimeisellä viikolla. Tänä vuonna Puhu rahasta -haaste oli osa kansainvälistä Global Money Week’ia. Global Money Week on CYFI:n (Child & Youth Finance International) järjestämä teemaviikko, jossa kannustetaan puhumaan enemmän rahasta, säästämisestä, toimeentulosta ja muista rahaan liittyvistä asioista lapsille ja nuorille. Tavoitteena on haastaa monenlaisia toimijoita järjestöistä ja oppilaitoksista yrityksiin ja viranomaisiin.

Haasteviikon aikana ihmisiä rohkaistiin erityisesti sosiaalisessa mediassa puhumaan rahasta. Twitterissä #puhurahasta-tunnistetta käytettiin haasteviikon aikana 259 twiitissä, jotka tavoittivat yhteensä noin 80 000 henkilöä. Mun talouden Facebook-sivulla haasteviikon julkaisut tavoittivat noin 5 000 henkilöä. Lisäksi Mun talous -verkoston jäsenet tekivät Instagramissa omia Puhu rahasta -videoita, joita katsottiin noin 2 800 kertaa.

Haasteviikon päätapahtuma oli Mun talous -verkoston, NAL:n ja Nuorisosäätiön yhdessä järjestämä Puhu rahasta -talk show Nuori2017-tapahtumassa Tampereella. Show oli yksi kolmipäiväisen tapahtuman suosituimmista ohjelmanumeroista keräten noin 700 nuorisotyön ammattilaista Tampere-talon pääsaliin.

Talk show’n isäntänä toimi näyttelijä Joonas Nordman ja vieraina olivat Jyväskylän yliopiston sosiologian professori ja kulutuskäyttäytymisen asiantuntija Terhi-Anna Wilska, NAL Palvelut Oy:n palvelupäällikkö Petri Saloranta, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio, kirjailija-toimittaja Rosa Meriläinen ja kokemusasiantuntija Max Hyppönen.

Nordman muisteli, kuinka hän omilleen muuttaessaan tuhlasi viikossa 1,5 kuukauden tulot. Hyppösen mukaan nuoret velkaantuvat helposti, koska kuluttamiseen kannustetaan ja tavaroiden omistaminen on tärkeää. Hänelle pysyvän asunnon puuttuminen oli vaikeuttanut asioiden hoitamista ja ongelmien selvittämistä. Hyppönen kannusti ihmisiä puhumaan avoimesti huolistaan ja nuorisotyöntekijöitä uskomaan nuoriin. Rohkea puheenvuoro puhutteli ja sai yleisöltä raikuvat aplodit. Muita talk show’n keskustelunaiheita olivat muun muassa nuorisoasuminen, velkaantuminen, nuorisotyö, kuluttaminen ja nuoret.

Mun talous -tiimi kiittää lämpimästi kaikkia haasteeseen ja talk show’hun osallistuneita! Pidetään rahasta puhumisen kulttuuria yllä jatkossakin!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.