SINUT ON HAASTETTU!

 

Haastamme Sinut ja organisaatiosi mukaan Puhu rahasta -haastekampanjaan. Haaste käynnistyy sosiaalisessa mediassa maanantaiaamuna 29.2. Haaste on suunnattu sekä nuorille että aikuisille. Haasteviikolla (29.2.–6.3.) kannustamme ihmisiä puhumaan rahasta ja kertomaan oman tarinansa. Ks. ohjeet alla.

 

MIKSI RAHASTA PUHUMINEN ON TÄRKEÄÄ?

 

Liian moni yrittää selviytyä vaihtuvista rahatilanteistaan yksin. Itsepärjäämisen kulttuuri on vahva Suomessa. Rahaongelmiin liittyy voimakas häpeän tunne eikä niistä uskalleta puhua. Etenkin nuoria on tärkeää kannustaa ja rohkaista puhumaan rahasta. Raha-asioiden puheeksi ottaminen auttaa paljon ja voi muuttaa monen nuoren elämän suunnan. Rahasta pitäisi puhua myös positiiviseen sävyyn. Jonkun täytyy toimia esimerkkinä ja osoittaa, että rahasta puhumisen ei tarvitse olla tabu. Vastuu on ennen kaikkea meillä aikuisilla, nuoria kohtaavilla ammattilaisilla ja vanhemmilla.

 

OSALLISTUMISOHJEET

 

1.    Kerro somessa (Instagram, Twitter, Facebook & Snapchat) oma rahaan liittyvä tarinasi tai tekosi sanoin, kuvin tai videolla: Kenelle ja mistä raha-asiasta olet viimeksi puhunut nuorelle (esim. Otin tänään työssä tai kotona raha-asioiden suunnittelun merkityksen puheeksi nuorten kanssa) tai vaikka miten tällä hetkellä itse suunnittelet talouttasi (esim. Säästän tulevaa lomamatkaa varten vuodessa 400 € perumalla maksullisen TV-paketin). Pääasia, että puhut rahasta!
2.    Lisää viestin perään #puhurahasta ja osallistut haasteeseen.
3.    Voit lisätä viestisi oheen valmiin Puhu rahasta -videon, tehdä omia videoita tai sopivan kuvan. Alla ohjeet videoiden käyttöön.
4.    Haasta myös ystäväsi, perheesi ja työkaverisi mukaan puhumaan rahasta.
5.    Kaikki maaliskuun 2016 loppuun mennessä haasteeseen osallistuneet osallistuvat Canon LEGRIA mini -videokameran arvontaan.

 

MATERIAALIT

 

Olemme haastaneet etukäteen suosittuja nuorten idoleja ja sometähtiä mukaan puhumaan videoilla rahasta ja omasta suhteestaan rahankäyttöön. Haasteen ovat ottaneet vastaan:

•    Soikku (sometähti, 170 000 seuraajaa Instagramissa)
•    Niko Saarinen (televisiopersoona & sometähti, 56 000 seuraajaa Instagramissa)
•    Eero Ettala (ammattilumilautailija, 90 000 seuraajaa Instagramissa)
•    Alma Hätönen (toimittaja YleX, 8 300 seuraajaa Instagramissa)
•    Särre (räppäri, 5 800 seuraajaa Instagramissa)

 

Jaamme haasteviikon jokaisena päivänä Mun talous -verkoston somekanavissa (Facebook, Instagram, Youtube, Twitter) idoleiden Puhu rahasta -videoita ja niihin liittyviä nostoja. Videot julkaistaan Mun talous-verkoston Youtube-kanavalla maanantaina 29.2. Videot toimivat innoituksena muiden tarinoille – voit vapaasti jakaa niitä eteenpäin somessa tunnuksella: #puhurahasta.

 

Jokaisen videosta on tehty myös yksi 15 sekunnin Instagram-video, joita julkaisemme päivittäin haasteviikon aikana Mun talous -Instagramissa. Käy tsekkaamassa videot ja jaa niitä eteenpäin!

 

Lisäksi Mun talous -verkkosivujen Puhu rahasta -alasivulle tulee materiaalia liittyen haasteeseen. Voit halutessasi hyödyntää niitä omissa some-nostoissasi. Muistathan liittää kaikkiin jakoihin ja julkaisuihin haasteen tunnuksen: #puhurahasta ja mahdollisesti #omaorganisaatiosi sekä haastaa viestilläsi myös verkostosi ja kohtaamasi nuoret mukaan!

 

Lisätietoja haasteesta:
Jukka Moilanen
050 300 5020
jukka.moilanen(at)setlementti.fi

 

YHTEISTYÖSSÄ

Marttaliitto, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Random Life, Nuorisosäätiö, Nuorisoasuntoliitto, Suomen Setlementtiliitto ja Takuu-Säätiö