Talousaiheiset blogit

 

Tältä sivulta löydät talousaiheisia blogeja. Klikkaamalla otsikkoa pääset blogiin. Emme ole ottaneet mukaan listaan blogeja, jotka keskittyvät yksinomaan sijoittamiseen.

 

Mun talous -toiminta on päättynyt. Tämä sivu on päivitetty viimeisen kerran 24.2.2021.

Akateeminen talousblogi

 

Täällä tarkastellaan maailman menoa taloustieteellisestä näkökulmasta. Blogin kirjoittajat ovat tällä hetkellä Aalto-yliopistosta Pertti Haaparanta, Matti Liski, Niku Määttänen, Tuomas Pekkarinen ja Marko Terviö, HECERistä Roope Uusitalo, sekä Jyväskylän yliopistosta Ari Hyytinen.

Arkijärki

 

Arkijärki on blogi, joka keskittyy arjen järjestämiseen ja tavaroiden raivaamiseen. Elämä nimittäin on helpompaa, kun tavaroihin ei huku ja kaikki löytyy sieltä mistä pitääkin. Täältä löytyy asiaa ja ajatuksia myös kierrätyksestä, ekologisesta elämäntavasta ja shoppailun vähentämisestä.

Budjetistit

 

Tässä blogissa käsitellään aiheita liittyen henkilökohtaiseen talouteen, kulutukseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja mitä nyt mieleen juolahtaa rahan maailmaan liittyen.

Downshiftaus – Elämän Leppoistaminen

 

Blogin tarkoituksena on valistaa ihmisiä parempaan talouden hallintaan ja stressittömämpään elämään. Tavoite on vaatimattomasti olla joskus Suomen paras ajaton ja sivistävä tietolähde rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta kuitenkin sillä mausteella, että liikunta ja stressitön elämä ovat osana blogin ydinsanomaa. Vaikka downshiftaus liikkuukin paljon rahan ympärillä, käsittää se myös minimalismin ja opittujen mallien kyseenalaistamisen.

Ekonomimmi

 

Ekonomimmi on säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostunut nuori nainen, joka kamppailee oravanpyörässä etsien samalla innostavia tapoja tienata.

Euro & Talous

 

Suomen Pankin asiantuntijat kirjoittavat blogia ajankohtaisista talousaiheista.

Eurotarkka

 

Tarkoitukseni ei ole pitää tätä blogia vain omasta näkökulmastani vaan tuoda erilaisia henkilökohtaiseen talouteen suorasti tai epäsuorasti liittyviä asioita esille. Asioita, jotka mahdollisesti auttavat sinua miettimään omaa talouttasi ja kuluttamistasi, jopa omaa tulevaisuuttasi.

Ex-ulosottovelallisen raharimpuilua

 

Ulosottovelallisen raha- ja fiilistelypäiväkirja, tavoitteena normaali elämä ja velkojen maksaminen.

FemmaDonna

 

Kolmekymppisen ”Neiti-hetken-mielijohteen” kamppailu kohti järkevämpää taloutta.

Holvin hoitaja

 

Sairaanhoitajan ajatuksia omasta taloudesta ja sijoittamisesta. Sijoittamiseen myöhäisherännyt perheenäiti kirjoittaa, kuinka matalapalkkainen ja keski-ikäinen voi kohentaa omaa talouttaan sijoittamalla ja säästämällä.

Juliaihminen

 

Kirjoitan tärkeistä ja kivoista jutuista, kuten vanhemmuudesta, tasa-arvosta, omituisista kohtaamisista, kulttuurimeiningiestä ja elämän perus sekoilusta.

Kaikki Paketissa

 

Kaikki Paketissa on Suomen ainoa miesten ylläpitämä askartelu- ja tee se itse -blogi, jossa käsitellään laajasti myös kodin sisustusratkaisuja.

Kukkaron rouva

 

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Kulma

 

Kulma on Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajakasvatukseen ja -osaamiseen liittyvä blogi.

Lapset ja raha

 

Blogissa jaetaan kokemuksia säästämisestä ja sijoittamisesta.

Leipää ja sirkushuveja

 

Sivusto tarjoaa vinkkejä ja linkkejä pienellä rahalla elämiseen ja vähemmän kuluttavaan elämäntapaan.

Mihin se raha menee? − pienituloisen pihistelyä

 

Kolmekymppinen nainen kertoo mihin kaikkeen rahansa käyttää. Listaa myös tulonsa ja kertoo kulutustottumuksistaan ja elämästään laajemmin.

Mimmit sijoittaa

 

Mimmit sijoittaa on yhteisö mimmeille, jotka puhuu rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä. Lue blogia, kuuntele podia ja tule käymään meidän tapahtumissa!

Omavaraisuushaaste

 

Blogissa kirjoitetaan matkasta taloudelliseen riippumattomuuteen. Matka on jännittävä, mutta keinot niin helpot, että sinäkin pystyt siihen. Kuluta vähemmän. Tienaa enemmän. Sijoita yksinkertaisesti ja säännöllisesti.

Osinkoinsinööri

 

P.Ohatta

 

Aloitin blogini vuonna 2013 ihmiskokeena kohti eläkettä eli taloudellista riippumattomuutta. Kuvittelin rahan tekevän onnelliseksi. Nyt ymmärrän elämän olevan jotain aivan muuta ja optimoin vapauden ennen euroja.

Puudelinberberi

 

Taloutensa kuriin palauttava hoitoalan energiapakkaus. Treenaamisesta ja taloudesta avoimesti puhumista sekä siinä samassa motivaatiosta ja itsensä kehittämisestä höpöttämistä. Tohinoissa mukana myös 5-vuotias minipuudeli.

Rahat riittää!

 

Marttojen Rahat riittää! -blogi tarjoaa ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa sekä näkökulmia oman talouden hallintaan.

Rahataidot

 

Rahataidot on sivusto oman talouden hallinnasta ja vaurastumisesta. Sivustoon kuuluu myös blogi.

Rahat-on Nainen

 

Rahat-on Nainen -blogi etsii tasapainoa omasta talouskäyttäytymisestä ja säästää tulevaisuutta varten. Ja ehkä hiukan tuhlailee siinä sivussa, koska pitäähän matkasta nauttia! Luvassa suuria haaveita ja arkisia totuuksia.

Rahaversoja

 

Rahaversoja on blogi siitä, kuinka tienata, säästää, sijoittaa ja tavoitella taloudellista vapautta. Rahataidot ja eettisyys eivät sulje toisiaan pois. Rahan avulla voi tavoitella myös omien arvojensa mukaista elämää.

Taloudesta ilman kyyneliä

 

Vaasan yliopiston taloustieteen professori Panu Kalmi kirjoittaa blogissaan taloudellisesta lukutaidosta, talouskasvatuksesta sekä yliopistomaailman ja elämän ilmiöistä yleensä.

Talousvinkit.fi

 

Rahat riittämään talousvinkkien turvin! Vinkit, joilla pärjää palkkapäivästä toiseen.

Takuusäätiön blogi

 

Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka auttaa velkakierteessä ja taloudellisesti haavoittuvassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Blogissa käsitellään ajankohtaisia talousaiheita.

Unelmia ja velattomuutta

 

26-vuotias nainen, joka haluaa eroon veloistaan. Mukana myös juttuja aiheesta kun aiheesta.

Varallisuusakatemia

 

Oman talouden hoidossa ja varallisuuden kasvattamisessa tarvitsemme rahataitoja. Kukaan ei synny rahataitojen kanssa, joten ne opitaan elämän aikana. Mitä paremmat rahataidot, sitä tasapainoisempaa elämämme on. Rahataitojen avulla pystymme ansaitsemaan paremmin, säästämään ja vaikuttamaan taloudelliseen turvaamme.

Vaurastu nuorena

 

Haluan auttaa blogin lukijoita ymmärtämään paremmin raha-asioita ja opettaa järkevää rahankäyttöä. Mulle raha ei ole ikinä ollut itsestäänselvyys ja mietin jo lapsena paljon raha-asioita. Nyt vanhempana oon ymmärtänyt, että sillä ei ole niin paljon merkitystä kuinka paljon tienaat vaan kuinka paljon kulutat.

Kirjoitan myös tässä blogissa itsensä kehittämisestä, sillä siitä on apua tasapainoisen elämän rakentamisessa. Kun talous ja mieli on hallinnassa, voit keskittyä nauttimaan elämästä.

VelatOn

 

Oman henkilökohtaisen talouden ohjaksiin on yllättävän helppo tarttua. Se ei vaadi muuta kuin päätöksen ja hieman introspektiota. Tule mukaan matkalle kohti velattomuutta!

Yksinhuoltajan selviytymisopas

 

On aika laittaa elämä ja oma talous kuntoon. Kirjoittaja on 31-vuotias, tyttölapsen yksinhuoltajaäiti. Blogissa käsitellään elämää eron jälkeen ja tavoitellaan vaurastumista mm. asuntosijoittamisen kautta.