OSALLISTUMINEN GLOBAL MONEY WEEK -KAMPANJAAN

 

Global Money Week (GMW) on vuosittainen taloudellinen tiedotuskampanja, jonka tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria oppimaan raha-asioista, toimeentulosta ja yrittäjyydestä. CYFI aloitti kampanjan vuonna 2012, ja nyt kampanjaa koordinoi OECD:n kansainvälinen talouskasvatusverkosto (OECD/INFE). Kahdeksan kampanjavuoden aikana GMW on tavoittanut 32 miljoonaa lasta ja nuorta 174 maassa eri puolilla maailmaa.

 

Save the Date! Tänä vuonna kampanja järjestetään 22.−28.3.2021. Kampanjan teemana on itsestään ja raha-asioistaan huolehtiminen. Virallinen slogan on ‘Learn.Save.Earn.’ eli ’Opi.Säästä.Ansaitse.’ Osana #GlobalMoneyWeek2021 -kampanjaa toteutetaan Euroopassa European Money Week ja Suomessa joka vuosi #puhurahasta -teemaviikko. Mielestämme Global Money Week on mainio keino tuoda raha-asioiden ja nuorten taloudenhallinnan tärkeys esiin. Yhdessä voimme tehdä kampanjasta vieläkin näkyvämmän!

 

GMW:n Suomen kampanjaa koordinoivat Talous ja nuoret TAT ja Pörssisäätiö. Jos olet kiinnostunut kampanjasta, ole yhteydessä TAT:n viestintäjohtaja Panu Mäenpäähän (panu.maenpaa(at)tat.fi).

 

“GMW is great opportunity to raise awareness of youth in financial literacy, raise their entrepreneurship spirit, support and guide them, especially children from vulnerable families to save money for their future education. I think we should not limit GMW to only one week, but conduct various activities with joint effort of all stakeholders in our country throughout the year and use the one week of GMW to celebrate success and plan for next year to make it sustainable and continuous process.”
– Farrukhsho Fraidonov, Manager of Affairs of SPCE UCA, Tajikistan, GMW2018

 

Käytä teemaviikon aikana somessa tunnuksia #GlobalMoneyWeek2021, #LearnSaveEarn, #puhurahasta ja #pratapengar.

 

 

MITEN VOIT OSALLISTUA KAMPANJAAN? 

 

Miten GMW-kampanja toimii? Lyhyesti sanottuna organisaatiot ympäri maailmaa järjestävät omia teematapahtumiaan viikon aikana ja jakavat uutisia, valokuvia ja tietoa sosiaalisessa mediassa. Tässä ideoita siitä, mitä sinä voit tehdä.

 

  • Muista lisätä GMW vuotuiseen tapahtumakalenteriisi!
  • Ota yhteyttä sidosryhmiisi, yrityksiin, sponsoreihin ja kouluihin ja kerro heille viikosta ja innosta heidät mukaan GMW-kampanjaan
  • Tutustu erilaisiin tapahtumaideoihin kansainvälisten kampanjasivujen Activities -osiossa
  • Inspiroidu aiemmista tapahtumista lukemalla vuosina 2013–2019 julkaistut GMW-raportit
  • Ota hauskoja valokuvia ja videoita GMW logojen ja materiaalien kanssa ja jaa niitä sosiaalisessa mediassa

 

Voit järjestää oman teematapahtuman tai jakaa tietoa muiden tapahtumista ja aiheesta ylipäätään. Jos järjestät oman tapahtuman, muista ottaa valokuvia tai videoita GMW-tapahtumassasi ja jakaa niitä some-tileilläsi. Käytä tunnuksia #GlobalMoneyWeek2021 (virallinen GMW-hashtag), #LearnSaveEarn ja #puhurahasta. Tägää @GlobalMoneyWeek englanninkieliseen julkaisuusi niin saatat tulla mainituksi kansainvälisissä somekanavissa!

 

 

ETKÖ OLE VARMA, MITÄ POSTATA? SEURAAVASSA ESIMERKKEJÄ VIESTEISTÄ, JOITA VOIT JAKAA TWITTERISSÄ TAI FACEBOOKISSA

 

GMW on vuosittainen valistuskampanja, jonka tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria oppimaan raha-asioista, toimeentulosta ja yrittäjyydestä. Liity #GlobalMoneyWeek2021 -kampanjaan kertomalla, miten aiot itse siihen osallistua! #puhurahasta
Linkkinä voi käyttää https://muntalous.fi/globalmoneyweek/ tai www.globalmoneyweek.org

 

Save the date! 22.−28.3. järjestetään #GlobalMoneyWeek2021. Olemme ilolla osa tätä vuotuista kampanjaa, joka korostaa taloudellisen tietoisuuden merkitystä. #lapset #nuoret #raha #talousosaaminen #puhurahasta #pratapengar. Lue miten voit osallistua.
Linkkinä voi käyttää https://muntalous.fi/globalmoneyweek/ tai www.globalmoneyweek.org

 

#puhurahasta on vuosittainen raha-asioiden teemaviikko, johon jokainen missä tahansa voi osallistua! Osallistu sinäkin 22.−28.3. ja järjestä oma #GlobalMoneyWeek2021 -tapahtuma! #taloustaidot #talouskasvatus
Linkkinä voi käyttää https://muntalous.fi/globalmoneyweek/ tai www.globalmoneyweek.org

 

Kaikkien pitäisi oppia hallitsemaan rahaa viisaasti. Mukaan lukien #lapset ja #nuoret. Mitä aikaisemmin, sen parempi. Osallistu #GlobalMoneyWeek2021 -kampanjaan 22.-28.3. ja #puhurahasta!
Linkkinä voi käyttää https://muntalous.fi/globalmoneyweek/ tai www.globalmoneyweek.org

 

Osallistu meidän (@ yrityksesi / organisaation nimi tähän) kanssamme #GlobalMoneyWeek2021 -kampanjaan! Kannustetaan yhdessä #lapset ja #nuoret säästämään ja hallitsemaan rahaa viisaasti. Tänä vuonna kampanja järjestetään 22.−28.3.
Linkkinä voi käyttää https://muntalous.fi/globalmoneyweek/ tai www.globalmoneyweek.org

 

Me (@ yrityksesi / organisaation nimi tähän) olemme innolla järjestämässä #GlobalMoneyWeek2021 -tapahtumaa. (seuraavana mitä teette, tässä mahdollisia esimerkkejä) Opiskelijat ovat valmiita työpajoihin #säästäminen #kuluttaminen #budjetti. Piirustus kilpailu #puhurahasta on alkanut! Huomenna käynnistyvät vierailut eduskuntaan, pörssiin ja yliopistolle!

 

 

TEHDÄÄN TÄMÄ YHDESSÄ!

 

Global Money Week tunnetaan jo monissa maissa. Yhdessä voimme vakiinnuttaa kampanjan aseman myös Suomessa. Tavoitteena on, että Global Money Week tunnetaan laajalti esimerkiksi kouluissa ja oppilaitoksissa. Kampanjan materiaalien avulla oppilaiden ja opiskelijoiden taloustaidot kehittyvät. Jotta saamme kampanjasta mahdollisimman näkyvän, kannattaa panostaa sen yhtenäiseen ilmeeseen. Käytäthän siis julkaisuissasi GMW-logoja, jotka löydät täältä.

 

“The theme Money is relevant for everyone! Sadly, people do not learn enough about it at school, but the fact that it plays a role for everyone (has an impact on everyone) is clear!”
– Caro (22), Fair Hostess, Germany, GMW2018

 

“Inviting the youth to think about and engage in the discussions around money, and why money matters matter, is crucially important for their future financial well-being and economic independence.”
– Koba Gvenetadze, Governor of the National Bank of Georgia, GMW2018

 

Ole mukana – osallistuminen on helppoa! Mikäli kaipaat lisätietoa, kampanjaan osallistumista varten on tehty myös kattavampi englanninkielinen työkalupakki.

Tutustu Puhu rahasta 2021 -teemaviikkoon

Haluatko tilata uutiskirjeemme ja viikoittaisen oman taloudenhallinnan aihepiiriin liittyvän uutiskatsauksem­me?