Nuoret harjoittelivat taloudenhallintaa ja perustivat Ravintolapäivän ravintolan

Nuorisosäätiön Mun talous -osahankkeen ja Sininauhasäätiön Pop up -hankkeen yhteinen Asumistaidon kurssi huipentui Ravintolapäivänä 21.2., jolloin ”Hiltton Burger” -niminen Ravintolapäivän ravintola avasi ovensa Nuorisosäätiön päärakennuksen aulassa.

Hiltton Burger -ravintolan ideana oli, että kurssilla opiskeltuja itsenäiseen elämään ja asumiseen sekä elämänhallintaan liittyviä taitoja kokeiltiin käytännössä. Nuoret osallistuivat itse viikon kestäneen kurssin sisältöjen suunnitteluun. Kurssin aikana muun muassa tehtiin yhdessä ruokaa, keskusteltiin raha-asioiden hoidosta ja tutustuttiin edullisiin sekä terveellisiin vapaa-ajanviettotapoihin.

Ravintolapäivän ravintolaa varten kurssilla olleet nuoret harjoittelivat myös talouden suunnittelua, projektinhallintaa ja yhdessä tekemistä. Hiltton Burgeriin saapui päivän aikana lähes sata asiakasta. Ravintola tarjosi edullisia itse leivotuista sämpylöistä valmistettuja hampurilaisia, kuumia ja kylmiä juomia ja jälkiruokia. Ravintolaa pyörittäneet nuoret saivat pitää ravintolan myynnistä saadut voitot.

Asumistaidon kurssi ja Ravintolapäivän ravintola olivat yhdessä niin onnistunut kokeilu, että kurssin vetäjät Mun talous -hankkeen projektikoordinaattori Essi Lindberg ja Sininauhasäätiön Pop up -hankkeen projektivastaava Petra Laasonen suunnittelevat sille jo yhdessä jatkoa.

”Seuraavaa Ravintolapäivää silmällä pitäen meillä on jo suunnitteilla uusi yhteinen kurssi, jossa pyritään aktivoimaan ja innostamaan Nuorisosäätiön asukastoimikuntia mukaan Ravintolapäivään ja lisäämään sillä tavoin yhteisöllisyyttä Nuorisosäätiön asukkaiden keskuudessa. Oman Ravintolapäivän ravintolan perustaminen on myös innostava, matalan kynnyksen tapa opetella omien raha-asioiden hallintaa, kuten budjetointia ja projektinhallintaa, käytännössä. Omasta ravintolasta saatava mahdollinen rahallinen tuotto on sekin hyvä motivaattori”, Lindberg summaa.

Lisätiedot: Essi Lindberg (essi.lindberg(at)nuorisosaatio.fi, 044 256 640)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.