Laskurit

 

Tältä sivulta löydät erilaisia laskureita. Klikkaamalla otsikkoa pääset sivustolle, jossa alkuperäinen materiaali sijaitsee.

 

Mun talous -toiminta on päättynyt. Tämä sivu on päivitetty viimeisen kerran 24.2.2021.

Asumistuen laskuri

 

Laskurilla voi selvittää, onko omassa tilanteessa mahdollista saada yleistä asumistukea ja jos on, niin kuinka paljon.

Budjettilaskuri

 

NAL:n budjettilaskurilla voit laskea, kuinka paljon sinulla jää rahaa säästöön kuukausittain.

Kestävät elämäntavat -testi

 

Kestävät elämäntavat -palvelussa voi tehdä Kestävät elämäntavat -testin, joka laskee henkilökohtaisen hiilijalanjäljen. Tämän jälkeen palvelu näyttää vastauksiin pohjautuvia vaihtoehtoja, joilla voi pienentää hiilijalanjälkeä ja tehdä viisaampia kulutusvalintoja. Palvelussa on mahdollista rekisteröityä sivuille ja julkaista oma sitoumus. Omasta edistymisestä voi myös raportoida aika ajoin.

Laske oman hiilijalanjälkesi

 

Takuusäätiön ja Marttaliiton laskurilla saat selville, mikä on sinun hiilijalanjälkesi kuluttamasi rahamäärän perusteella.

Maksukieltolaskuri

 

Laskurilla voi laskea palkasta kuukausittain pidätettävän, ulosottoon tilitettävän määrän. Pakollisia tietoja ovat nettopalkka ja velalliselle jätettävä suojaosuus, jotka löytyvät ao. velallista koskevasta maksukieltotulosteesta.

Maksuvaralaskuri

 

Laskurilla voi selvittää, kuinka paljon kuukaudessa pitää jäädä ylimääräistä käyttövaraa elämisen välttämättömien menojen jälkeen.

 

Maksuvaran laskeminen on hyödyllistä etenkin tilanteessa, jossa pitää arvioida millä summalla velkaa voi kuukausittain lyhentää.

Oma talous -laskuri

 

Laskurilla voi verrata oman kototalouden tuloja, kulutusta ja varallisuutta muihin samassa tai eri elämäntilanteessa oleviin kotitalouksiin.

Opiskelijoiden tukiin liittyvät laskurit

 

Kootusti kaikki opiskelijoiden tukiin liittyvät laskurit. Näillä laskureilla voi selvittää mm., kuinka paljon opintotukea on mahdollista saada ja kuinka paljon opintotuen lisäksi voi tienata muita tuloja ilman, että se vaikuttaa opintotuen määrään.

Toimeentulotukilaskuri

 

Toimeentulotuki on tarkoitettu tilanteisiin, joissa hakijan tai hänen perheensä tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Laskurin avulla voi arvioida mahdollisuutta saada perustoimeentulotukea. Pitää kuitenkin huomata, että laskuri ei ole toimeentulotukipäätös. Varsinainen päätös voi poiketa laskurilla saadusta tuloksesta.

Tulolaskuri

 

Me-säätiön ja THL:n laskurin avulla voi katsoa, miten sosiaaliturvan ja ansiotulojen yhteensovittaminen onnistuu. Työkalu antaa mahdollisuuden kokeilla, miten tulosmuutos voi muuttua elämäntilanteen vaihtuessa.