TAT Talks: Kohti parempaa nuorten talousosaamista

Nuorten heikot oman talouden hallintataidot ovat olleet viime aikoina runsaasti otsikoissa.

”Kyse ei ole pelkästään pikavipeistä. Mitä muuta ilmiön taakse kätkeytyy? Keskusteluissa ja kirjoituksissa heikkoon talouden ymmärrykseen ja hallintaan on yhdistetty laajasti nuorten heikot työelämätaidot. Ratkaisuksi on esille nostettu vanhempien rooli, ja myös koulun tarjoama talousopetus.”

Näillä sanoilla Taloudellinen tiedotustoimisto TAT johdatteli osallistujat 9.2. ravintola Savoy:ssa järjestämäänsä, talousopetuksen parissa toimiville asiantuntijoille suunnattuun ”Kohti parempaa nuorten talousosaamista” -keskustelutilaisuuteen. Mun talous -tiimin Essi, Jukka ja Henri olivat mukana menossa.

Taloudellisen tiedotustoimisto TAT:n johtaja Liisa Tenhunen-Rahunen avasi tilaisuuden, jonka jälkeen kuultiin professori Panu Kalmin alustus suomalaisten nuorten talouslukutaidosta. Tilaisuuden loppuosa työskenneltiin työryhmissä, joissa etsittiin ratkaisuja muun muassa vanhempien ja koulun roolien tukemiseksi nuorten taloudenhallinnan vahvistamisessa. Myös kaupallinen neuvos Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen Työ- ja elinkeinoministeriöstä piti lyhyen alustuksen taloudenhallinnan neuvottelukunnasta ja sen roolista. Tilaisuuden päätteeksi TAT kokoaa toimenpidekokonaisuuden, joita lähdetään valtakunnallisesti toteuttamaan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.