Takuu-Säätiön Kotilaina

Marraskuun lopussa lanseerattiin nuorisoasumisen kentässä uusi tuote, Takuu-Säätiön Kotilaina, joka on tarkoitettu 18–35-vuotiaille Nuorisosäätiön ja Nuorisoasuntoliiton asukkaille, hakijoille sekä poismuuttaville asukkaille. Kyseessä on pilottikokeilu, jota mahdollisesti laajennetaan myöhemmin. Kotilainaa saa maksimissaan 2 000 euroa takuuvuokraan sekä kodin hankintoihin. Lainaehdot ovat samat kuin Takuu-Säätiön Pienlainassa, ja Kotilaina onkin Pienlainan kohdennettu alatuote. Lainaa myönnetään kertaluonteisiin menoihin ja hankintoihin. Elämisen kuluihin, kuten ruokaan, lainaa ei myönnetä. Kotilainan sloganit ovat ”lainaa harkiten” ja ”reilusti lainaa”. Näillä halutaan muistuttaa, että lainaa tulee ottaa harkiten ja vastaavasti Takuu-Säätiön olevan vastuullinen lainanmyöntäjä. Kotilainaa ovat olleet kehittämässä Takuu-Säätiön lisäksi Mun talous -hanke ja Nuorisoasuntoliiton Helsingin yhdistys Nasta ry.

Kotilainaa voi hyödyntää esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jossa nuoren itsenäistyminen on kiinni siitä, että rahaa takuuvuokraan ja kodin hankintoihin ei ole tai tilanteessa, jossa takuuvuokra on maksettu sosiaalitoimen maksusitoumuksella ja nuoren olosuhteiden muuttuessa sitoumus ei ole enää voimassa. Kotilainaa voi hyödyntää myös erotilanteissa, joissa tarvitaan uusi vuokravakuus tai muuttotilanteessa, jossa joutuu hetken aikaa maksamaan kahta päällekkäistä vuokraa. Takuu-Säätiön Kotilainan avulla taloustilanteen voi pitää stabiilina elämänmuutoksissa ja yllättävissä tilanteissa. Kotilaina mahdollistaa myös entistä enemmän itsenäistyvien nuorten asuttamisen. Kotilainalla tavoitellaan sitä, että nuorten maksuhäiriöt vähenevät ja oma taloudenhallinta paranee.

Kotilainaa haetaan omalla hakemuslomakkeella, joita saa muun muassa Takuu-Säätiöstä sekä Nuorisosäätiön ja Nuorisoasuntoliiton yhtiön Alkuasunnot Oy:n asiakaspalvelusta. Kotilainaa voi hakea milloin tahansa ja tarvittaessa taloudenhallintaan sekä hakemuksen täyttämiseen liittyvää neuvontaa saa niin Takuu-Säätiöstä, Nuorisosäätiöstä kuin Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistyksistä.

Kotilaina on turvallinen tapa ottaa hyvää lainaa.

Teksti: Maria Suuronen, Nuoret asujat Stadissa ry, NAL:n Helsingin paikallisyhdistys

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.