MIKSI PUHU RAHASTA -HAASTE?

 

Keväällä 2015 Mun talous -verkostossa pohdittiin, miten voisimme rohkaista ihmisiä, erityisesti nuoria ja heitä kohtaavia aikuisia puhumaan rahasta. Syntyi idea somehaasteesta, jossa jaetaan omakohtaisia rahankäytön tarinoita. Lähdimme työstämään ajatusta eteenpäin Random Lifen kanssa. Syksyllä haasteeseen saatiin houkuteltua mukaan rohkeita ja mielenkiintoisia julkkiksia. Soikku, Niko Saarinen, Eero Ettala, Alma Hätönen ja Särre kannustavat omilla värikkäillä kertomuksillaan muitakin puhumaan rahasta. Heidän tarinansa löydät Mun talous -verkoston Youtube-kanavalta. Lisäksi jaamme niitä muissa somekanavissamme (Facebook, Instagram, Twitter).

 

Puhu rahasta -haasteviikolla kannustamme suomalaisia puhumaan avoimesti raha-asioista. Tarkoituksenamme on rikkoa rahasta puhumisen tabua, muuttaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja ehkäistä erityisesti nuoria joutumasta rahaongelmiin. Raha-asioiden puheeksi ottaminen on jokaisen vanhemman ja jokaisen nuoria ammatikseen kohtaavan vastuulla ja toivommekin, että aiheesta uskallettaisiin puhua nykyistä enemmän. Lisäksi haluamme muistuttaa, että myös positiiviset jutut rahankäytöstä ovat sallittuja.

 

Joko sinä olet ottanut haasteen vastaan ja puhunut rahasta? Kerro oma tarinasi tai jaa Puhu rahasta -video somessa ja lisää mukaan #puhurahasta. Muistathan liittää kaikkiin jakoihin ja julkaisuihin mukaan haasteen tunnus: #puhurahasta ja mahdollisesti #omaorganisaatiosi sekä haastaa viestilläsi myös verkostosi ja kohtaamasi nuoret mukaan!

 

Tarkemmat osallistumisohjeet ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia löydät Puhu rahasta -verkkosivuilta.

 

Lisätietoja haasteesta:
Ville Kujanpää (ville.kujanpaa(at)setlementti.fi, 050 591 6252)

 

Puhu rahasta -haasteen taustalla on Mun talous -verkosto, jonka tavoitteena on edistää nuorten talousosaamista ja ennaltaehkäistä nuorten talousongelmia.