Oma plääni -valmennus hiomassa nuorten asumis- ja urakuvioita kuntoon

 

Kaipaako pläänisi hiomista? Oletko duunia vailla? Onko oma kämppä kiven alla?
Näin kysyy Oma plääni -tiimi nuorilta.

Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry on käynnistänyt kevään aikana nuorten asumis- ja urakysymyksiin pureutuvan Oma plääni -valmennuksen, jossa edistetään nuorten työelämä- ja asumisvalmiuksia sekä suunnitellaan yhdessä nuoren kanssa juuri hänelle sopiva urapolku.

Valmennuksen lähtökohtana on oman motivaation, innostuksen ja yksilöllisten vahvuuksien löytyminen. Tavoitteena on kokonaisvaltainen valmennuspaketti, jossa tuetaan nuorta omien valintojen tekemisessä ja oman pläänin hiomisessa. Oma plääni -valmennus on suunnattu 18─29-vuotiaille pääkaupunkiseutulaisille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja tietoa asumis- ja urakysymyksissä sekä oman plääninsä hiomisessa. Valmennus kestää vuoden yhden nuoren kohdalla ja sisältää sekä ryhmä- että yksilövalmennusta.

Oma plääni -valmennuksen vahvuutena on juuri sen monipuolisuus ja sisällöllinen joustavuus. Kaikki valmennussisällöt räätälöidään nuorten omien toiveiden ja aikataulujen mukaan. Valmennus ikään kuin tarjoaa kehykset, jonka sisällä mietitään yhdessä nuoren kanssa hänen elämänsä keskeisiä asioita, kuten taloudenhallintaa ja ammatillista osaamista. Johtoajatuksena onkin ollut, että ei ole väliä mitä tekee, kunhan tekee. ”Oma tekemisen tapa ja vahvuudet löytyvät vain sen kautta, kun käärii hihat ja kokeilee, mistä se oma paikka voisi löytyä”, kiteyttää valmennuksen uraohjaaja Mia Kumpulainen.

Tavoitteena on, että valmennuksen aikana nuori saa asunnon sekä työ-, työkokeilu, oppisopimus- tai koulutuspaikan ja kiinnittyy niihin. Valmennuksessa lähestytään nuoren elämää kokonaisvaltaisesti eri valmennusteemoja läpikäyvällä valmennuksella. Teemoina ovat asuminen, työelämä ja ura-asiat, taloustaidot sekä osallisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Ensimmäisenä vuonna valmennukseen otetaan 20 nuorta ja seuraavina vuosina 30 nuorta, eli yhteensä 80 nuorta koko hankkeen aikana.

Hanke käynnistyi maaliskuussa ja tällä hetkellä rekrytoidaan valmennettavia sekä tavataan yhteistyökumppaneita, joiden kanssa muun muassa suunnittellaan ja toteutetaan ryhmävalmennuksia ja työpaikkavierailuja. ”Käymiemme keskustelujen pohjalta voidaan jo sanoa, että nuorten näköiselle ja heidän tarpeistaan ponnistavalle valmennukselle, missä tuetaan nuorta omien valintojen tekemisessä, on selvästi kysyntää”, pohtii valmennuksen projektipäällikkö Ilari Väänänen.

Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää Oma plääni -valmennuksesta, voit olla suoraan yhteydessä Oma plääni -valmennuksen tekijätiimiin. Ilari ja Mia Oma pläänistä kertovat olevansa avoimia kaikenlaisille yhteistyökuviolle. Löydät Oma pläänin myös Facebookista ja Instagramista @omaplaani

Oma plääni -valmennuksen tekijätiimi:

Ilari Väänänen, projektipäällikkö, 050 566 6814, ilari.vaananen(at)pksnuorisoasunnot.fi
Mia Kumpulainen, uraohjaaja, 050 436 0881, mia.kumpulainen(at)pksnuorisoasunnot.fi

Oma plääni -valmennus on Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry:n STEA-rahoitteinen hanke vuosina 2018−2020. Valmennusohjelma on kokeiluhanke, jonka tarkoituksena on estää nuorten syrjäytymiskehitys.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.