Nuorisosäätiön pilotoima asuttamisen ja talousneuvonnan tukipalvelu on herättänyt valtakunnallista kiinnostusta

Nuorisosäätiön Mun talous -osahankkeessa on pilotoitu vuoden 2015 alusta alkaen ylivelkaantuneille ja talousongelmissa oleville nuorille aikuisille suunnattua asuttamiskokeilua, jossa on asunnon lisäksi tarjottu erityistä tukea ja ohjausta talous- ja velka-asioissa. Pilotoinnin tulokset julkaistaan syksyllä 2017.

Kokeilussa on autettu tähän mennessä yli kolmeakymmentä ylivelkaantunutta ja talousvaikeuksissa ollutta 18-30-vuotiasta nuorta aikuista. Pääkohderyhmänä ovat olleet Nuorisosäätiöön asutettavat uudet asukkaat sekä ne asiakkaat, joilla on ilmennyt talousvaikeuksia asumisen aikana. Kehittämisen pääpaino on ollut asiakaskunnan talousongelmien tunnistamisessa, tukipalvelun konseptoinnissa ja materiaalien kokoamisessa, oikea-aikaisen täsmäavun ja erilaisten tukemisen muotojen kehittämisessä sekä palvelun markkinoinnissa. Tärkeässä roolissa on ollut palveluohjauksen kehittäminen yhteistyössä lukuisten toimijoiden kanssa (mm. Takuusäätiön Kysy rahasta -chatin, Kotilainan ja Penno.fi -palvelun, NALPA:n Oljenkorsi-palvelun sekä uusimpana Taloustaitohankkeen Raha-Amigon kanssa).

Nuorisosäätiön pilotista on viime aikoina uutisoitu myös valtakunnallisesti. Vuodenvaihteessa Helsingin Sanomat kirjoitti pilotissa mukana olevan Max Hyppösen tarinan ja haastatteli heti perään Nuorisosäätiön kokeilusta vastaavaa Mun talous -projektikoordinaattoria Essi Lindbergiä. Helmikuun lopulla Essi kävi keskustelemassa Nordnetin #Rahapodissa Miikka Luukkosen kanssa nuorten taloudenhallinnsata ja kasvatuksesta – kuuntele koko jakso 67 – Nuorten talousosaaminen hukassa?

Nuorisosäätiön kehittämä ja pilotoima palvelukokonaisuus on Suomessa ainutlaatuinen. Vastaavaa, nuorten talous- ja velka-asioihin keskittynyttä asumisen palvelukokonaisuutta ei tällä hetkellä tarjoa kukaan muu vuokranantaja Suomessa. Nuorisosäätiö haluaa olla tulevaisuuden suunnannäyttäjä nuorten asumisen ja talousosaamisen tukemisessa. Kokeilun tulosten toivotaan innostavan myös muita vuokranantajia ja asumisen toimijoita.

Lisätietoja Nuorisosäätiön velkanuorten asuttamis- ja taloustukikokeilusta: Projektikoordinaattori Essi Lindberg (essi.lindberg(at)nuorisosaatio.fi tai puh. 0400 256 640).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.