Nuorilla aikuisilla on enemmän peliongelmia kuin muilla ikäryhmillä

Peluuri tarjoaa valtakunnallista tukea ongelmapelaajille sekä heidän läheisillensä. Peluurin kesäkuussa julkaisema vuoden 2012 vuosiraportti kertoo selkein tilastoin ikävää tositarinaa siitä, kuinka nuoret aikuiset ovat suurin ryhmä kaikista ikäluokista ongelmapelaajien joukossa. Ongelmapelaajat, jotka ovat ottaneet yhteyttä Peluurin auttavaan puhelimeen, ovat olleet enimmäkseen 18–34-vuotiaita.

Pelaaminen heijastuu usein henkilökohtaiseen talouteen ja peliongelmat ovat kärjistyneet raportin mukaan suhteessa edelliseen vuoteen. Taloudellisesta näkökulmasta yhä useampi on vaikeassa tilanteessa. Ihmisten, joiden pelaamisesta johtuva velka oli yli 10 000 euroa tai yli 50 000 euroa, määrä kasvoi molemmissa ryhmissä lähes 150 %. Pelaajien, joilla oli velkaa yli 100 000 euroa, määrä taas kaksinkertaistui. Asuntonsa menettäneiden tai sen uhan alla olevien määrä kasvoi myös 133 % suhteessa edelliseen vuoteen.

Hanna on yksi ongelmapelaajista. Hän saattoi pelata vuokransa yhdessä illassa. Hanna lopulta menetti peliongelmansa vuoksi työnsä ja ajautui syviin velkoihin. Lue Hannan selviytymistarina Helsingin Sanomista klikkaamalla tästä.

Peluuri on peliongelmien asiantuntija Suomessa. Peluuri palvelee pelaajia, heidän läheisiään sekä pelihaittoja työssään kohtaavia työntekijöitä. Palvelukokonaisuuteen kuuluvat monipuoliset tuki-, ohjaus- ja neuvontapalvelut puhelimitse ja verkossa. Palveluita saa maksuttomasti ja anonyymisti valtakunnallisesti. Peluurin henkilöstö kohtaa eri palvelumuodoissa vuosittain noin 1500-2000 ongelmallisesti pelaavaa henkilöä ja heidän läheistään. Apua voi saada myös vertaistuesta, itsehoitovälineitä hyödyntämällä sekä näiltä verkkosivuilta. Lue lisää täältä.

Jaa somessa >>
Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter

Tags:
No Comments

Post a Comment

33 + = 34