Mun talouden kuulumisia

”Eihän tässä muuta ehdikään kuin seurata lehtiä”

Vilkas talousuutisointi on pitänyt Mun talous -tiimin kiireisenä. Helsingin Sanomissa julkaistiin 12.8. laaja kirjoitus pikavipeistä, ja samana päivänä myös Aamulehti uutisoi isosti pikavippiyhtiöiden olevan rahantekokoneita. Keskustelu talousosaamisesta ja taloudenhallinnasta on jatkunut vilkkaana sen jälkeen. Mun talouskin osallistui keskusteluun HS:n mielipidepalstalla kirjoittamalla siitä, kuinka helposti petollinen velkakierre voi syntyä.

Oikeusministeri Antti Häkkäsen mukaan jokainen on ensisijaisesti itse vastuussa omasta rahankäytöstään. ”Taloustaitojen ja oman vastuun korostamiseen lisäksi tarvitaan kuitenkin myös julkisen vallan toimenpiteitä”, Häkkänen totesi Länsi-Savon (21.8.2018) puheenvuorossa. Ylivelkaantumisesta ja talousosaamisesta käytävä keskustelu kaipaa tosiaan yhteiskunnallista näkökulmaa. Kuten kauppatieteiden tohtori Heidi Hirsto talousopetusta tarkastelevassa mielipiteessään (HS 16.8.2018) kirjoitti, opetuksen suunnitteluun olisi tärkeä saada mukaan valtavirran taloustiedettä haastavia ja täydentäviä näkemyksiä. Taloutta tulee käsitellä kokonaisvaltaisesti elämän edellytysten tuottamisen, jakamisen ja ylläpitämisen näkökulmasta.

Myös Mun talous haluaa tuoda talouden tarkasteluun laaja-alaisuutta. Yhtenä väylänä vaikuttaa ja herättää ajatuksia käytämme Instagramia. Uteliaina seuraamme, millainen voima kyseisessä kuvienjakopalvelussa ja sosiaalisessa verkostossa on. Siispä tervetuloa Instagramiin seuraamaan, kommentoimaan ja vaikkapa jakamaan Puhu rahasta -kuvia, jotka esittelevät taloutta eri näkökulmista!

 

Jaa somessa >>
Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.