Taloudenhallinnan välineet

Marttojen talouslomake

 

Marttojen Excel-pohjaisen talouslomakkeen avulla voi seurata omaa rahankäyttöä budjetti-, kirjanpito- ja vuosiyhteenvetolomakkeiden avulla. Laskuri auttaa seuraamaan halutessaan erikseen valittuja menoja, esimerkiksi ruoka- tai puhelinmenoja. Jokaiselle kuukaudelle on oma kirjanpitolomakkeensa. Luvut päivittyvät automaattisesti vuosiyhteenvetotaulukkoon kuukausikirjanpidosta. Lomakkeen voi tallentaa omalle koneelle ja sitä voi itse muokata omaan käyttöön sopivaksi.

Nuoren budjettilomake

 

NAL:n Asumisen ABC -lomakkeen avulla voi laskea omat tulot ja menot sekä selvittää, kuinka paljon kuukaudessa jää rahaa säästöön.

Omat rahat -työkalu

 

Sisältää tietoa ja ohjeita nuorten taloudenhallintaan ja velkojen hoitamiseen eri elämäntilanteissa. Työkalu löytyy Muntalous.fi -sivustolta.

Penno -taloudenhallintasovellus ja työkirja 

 

Taloudenhallintasovellus Penno helpottaa oman rahatilanteen hahmottamista ja sen avulla saa käsityksen omista tuloista ja säännöllisistä menoista. Lisäksi voi laskea mm. paljonko rahaa on käytettävissä arkimenoihin kuukautta ja päivää kohti tai seurata säästötavoitteen edistymistä. Sähköisen Penno-sovelluksen rinnalle on tarjolla myös paperinen Penno-työkirja, jonka voi tulostaa tai tilata.

Taloustaitohankkeen materiaalit

 

Helsingin Diakonissalaitoksen Taloustaitohankkeen materiaalit on jaoteltu kohderyhmän mukaan yksilövalmennuksen, ryhmävalmennuksen, maahanmuuttajataustaisille nuorille sopiviin ja ruotsinkielisiin materiaaleihin. Materiaaleja saa vapaasti hyödyntää alkuperäisessä muodossaan.

Jaa somessa >>
Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter