Oppimispelit ja tietovisat

Budjettimestari

 

Budjettimestari tarjoaa rennon, hauskan ja innostavan tavan lähestyä oman talouden hallintaa pelin kautta. Peli soveltuu toisen asteen opiskelijoille. Pelissä voi valita omaa tilannetta vastaavan profiilin ja pelata sen mukaan. Valittavissa on opiskelijan, työttömän, pätkätyöläisen ja ammatissa toimivan profiilit, joita voi tarkentaa vielä parhaiten itseä kuvaavalla elämänasenteella.

Euro-tietovisa

 

Euroopan keskuspankin tietovisassa voit testata, paljonko tiedät eurosta ja Euroopan keskuspankista. Visa sisältää kysymyksiä niin vasta-alkajille kuin asiantuntijoillekin.

Kuntapeli

 

Kokeile saatko kuntasi uuteen kukoistukseen. Pelissä olet itse kuntapäättäjä. Päätät itse linjat ja teet budjetin. Korotatko veroja, parannatko palveluja, kohennatko elinkeinoja, nostatko asiakasmaksuja? Tämä kaikki on kerrankin omassa vallassasi. Käytä sitä! Näet heti vaikutukset talouteen, työllisyyteen, väkimäärään ja kuntalaisten tyytyväisyyteen.

Money Flow Challenge

 

Mobiilipeli, joka on suunniteltu 15–20-vuotiaille nuorille. Toimii sekä Android että Apple -käyttöjärjestelmissä. Tarjoaa uudenlaisen ja hauskan tavan oppia tekemisen ja kokeilemisen kautta omaan henkilökohtaiseen taloudenhoitoon liittyviä asioita. Pelissä autetaan erilaisia pelihahmoja selviytymään monenlaisista omaan talouteen liittyvistä haasteista. Money Flow Challenge -pelistä on olemassa maksuton versio ja pro-versio (maksullisen version hinta Google Playssa 2,90 € ja App Storessa 2,29 €). Pelin maksuton versio löytyy Google Playsta ja App Storesta.

Rahalaakso

 

Rahalaakso on hauska ja opetuksellinen 5–9-vuotiaille lapsille suunniteltu pelisivusto. Sen monissa viihdyttävissä tehtävissä lapset oppivat pelaamisen ohessa paljon muun muassa siitä, kuinka rahaa voidaan hankkia ja siitä, kuinka heidän täytyy säästää voidakseen hankkia haluamansa.

Rahanarvolaskuri

 

Rahanarvolaskurin avulla voit verrata, kuinka paljon tietyn vuoden rahasumma olisi nykyrahassa ja päinvastoin.

Rahapolitiikkapeli

 

Testaa kykyjäsi keskuspankin pääjohtajana. Pidä talous pystyssä ohjauskorkoa säätelemällä. Selviätkö 10 vuoden ajanjakson, vai romahtaako talous?

Taloussankari

 

Taloussankari on suunnattu 13–17-vuotiaille. Pelissä pääset tekemään talouteen liittyviä päätöksiä ja valintoja. Pelin edetessä pelihahmollesi kertyy lisää ikää ja peli monimutkaistuu. Rahataitojen kartutat hyvinvointipisteitä, joiden avulla opit tasapainoilemaan talouden hallinnan sekä mielekkään elämäntyylin välillä. Pelin kokonaiskesto on 45–60 minuuttia. Keskeneräistä peliä voi jatkaa myöhemmin tallentamalla pelin valikon kautta.

Tietovisa

 

Suomen Pankin tietovisa talouteen liittyen. Jos saat täydet pisteet tästä visasta, voit harkita hakevasi tulevaisuudessa töihin Suomen Pankkiin!

Zaldo

 

Zaldo on ala- ja yläkoululaisten taloustaitojen parantumiseen suunniteltu pelillinen oppimisympäristö. Zaldosta on versiot 4.–6.-luokkalaisille ja 7.–9.luokkalaisille. Interaktiivinen ja monipuolinen sisältö muodostaa kattavan ja innostavan kokonaisuuden oman talouden hallinnan opiskeluun.

Jaa somessa >>
Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter