Maksuhäiriömerkinnät kasvavat, mutta positiivisia uutisia odotetaan ylivelkaantuneiden vähenemisestä

Maksuhäiriöisten kuluttajien määrä on Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan kasvanut 17 000 henkilöllä verrattaessa viime vuoteen. Maksuhäiriömerkinnän saaneiden henkilöiden määrä on jatkanut tasaista kasvua vuodesta 2008 lähtien.

asiakastieto

Vaikka suunta on ollut huolestuttava, voidaan myös odottaa pahimpien velkakierteiden vähentyvän Asiakastiedon uuden toukokuusta lähtien tarjottujen positiivisten luottotietojen myötä. Positiivisilla luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja kuluttajan aikaisemmista lainoista ja mahdollisesti muusta taloustilanteesta. Suomessa on pitkään rekisteröity vain negatiivisia luottotietoja eli maksuhäiriömerkintöjä. Velkaa on näin ollen myönnetty pelkästään tulojen ja varallisuuden perusteella, luotonantajien tietämättä sitä onko henkilöllä muualla velkaa, joka vaikuttaa todelliseen maksukykyyn. Nyt Asiakastieto tarjoaa kulutusluottoja myöntäville yrityksille yksityishenkilöiden suostumuksella tietoa siitä, kuinka paljon aikaisempia kulutusluottoja hakijalla on ennestään. Kuluttajat voivat tarkistaa omat tietonsa ja tehdä aina itse päätöksen tietojensa käytöstä. Tämä mahdollistaa myös sen, että luottoa ei myönnetä henkilölle, joka ei suostu lainatietojen tarkistamiseen.

Jäämme odottamaan toiveikkaina, että uusi palvelu myötävaikuttaisi siihen, että yhä useamman henkilön velkakierre saataisiin katkaistua.

Lue Asiakastiedon tiedote täältä.

No Comments

Post a Comment

26 − = 25