Katsaus vuoteen 2018 ─ mitä näkyy taustapeilissä?

Viime vuosi oli Mun talous -hankkeen (20132017) päättymisen jälkeen ensimmäinen vuosi STEA:n kohdennetulla toiminta-avustuksella (Ak) tuettuna. Hankekaudella työntekijöitä oli enemmän, ja nyt kahden työntekijän voimin työtä tuntuu edelleen riittävän niin, että se ei tekemällä lopu. Jatkamme tänä vuonna hahmottelua siitä, mihin kaikkeen resurssit riittävät.

Tapahtumia, yleisötilaisuuksia ja koulutuksia

Vuonna 2018 me Mun taloudessa järjestimme ja olimme mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia. Mun talous -verkostotapaaminen syyskuussa oli verkostotoimijoiden yhteistyön uudelleen käynnistymisen alku. Marraskuun Puhu rahasta -messut ja Talous tuuliajolla? -seminaari Kansallismuseossa olivat vuoden suurin ponnistus. Messu- ja seminaaritapahtuma toteutettiin onnistuneessa yhteistyössä Marttaliiton ja Takuusäätiön Rahat riittää -hankkeen kanssa.

Mun talous -hankkeen aikana lanseerattu koulutuskonsepti haki muotoaan viime vuoden alkupuolella ja loppuvuodesta käynnistimme taloudenhallinnan EA-koulutukset nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Koulutuksia toteutui vuonna 2018 neljä kappaletta; Forssan, Vantaan ja Mäntsälän Ohjaamoissa sekä R3 Maahanmuuttajanuorten tuki -toiminnassa Vantaalla. Lisäksi olimme Mun taloudessa kouluttajan roolissa mukana neljässä muussa tapahtumassa; Otavan aikuisopistolla, Porvoon Haaga-Heliassa, Linnalan Setlementissä ja Steppi Vantaalla. Yhteensä osallistujia näissä koulutustilaisuuksissa oli satakunta.

Näytteilleasettajana Mun talous oli kuudessa tapahtumassa; Oma talouteni -tapahtumassa Porvoossa, Setlementtipäivillä Savonlinnassa, MOODI2018 -tapahtumassa Helsingissä, M/S SOSTE:lla, Vaakakupissa talous -tilaisuudessa Kirkkonummella ja työpajan omaisesti Oman taloudenhallinnan illassa Helsingin Tyttöjen Talolla.

Puhetta ja muuta viestintää rahasta

Mun talouden Puhu rahasta -materiaaleja tilattiin ja jaettiin vuonna 2018 huimaavia määriä, mm. edellä mainituissa tapahtumissa ja Taloudellisen tiedotustoimisto TAT:n järjestämillä yläkoulu- ja amiskiertueilla. Puhu rahasta -oppaita jaettiin 1 600 kappaletta, Puhu rahasta -tehtäväkirjoja (josta vuoden lopussa painatimme myös uudistetun painoksen) 2 100 kappaletta, Puhu rahasta -julisteita 500 kappaletta sekä Puhu rahasta ja asumisesta -huoneentauluja 350 kappaletta.

Kirjoittamistamme mielipidekirjoituksista julkaistiin kaksi; toinen, Pikavippien mainonta on kiellettävä, Turun Sanomissa (2.5.2018) ja toinen, Hyvätkään taloustaidot eivät suojaa pikavipeiltä, Helsingin Sanomissa (17.8.2018). Lisäksi meidän Mun talous -toiminnassa kirjoittamamme artikkelit julkaistiin Lukiolaisten liiton Improbatur-lehdessä ja Kotitalousopettajien liitto ry:n Kotitalous-lehdessä.

Mun talouden uutiskirjeitä lähetimme viime vuonna viisi ja viikoittaista uutiskatsausta viikosta 36 lähtien ─ näitä kaikkia noin 290 vastaanottajalle. Myös sosiaalisessa mediassa olemme olleet aktiivisia. Twitter -tilimme seuraajamäärä kasvoi vuoden aikana 48 % (1 270 seuraajaa 31.12.2018), Facebook -sivustamme tykkääjien määrä lisääntyi 16 % (1 002 tykkääjää 31.12.2018) ja Instagram -seuraajiemme määrä kasvoi 30 % (1 000 seuraajaa 31.12.2018). Mun talouden Instagram -tili on saanut myös uuden visuaalisen ilmeen. Kuvalliseen ilmaisuus panostaminen näkyi lisäksi mm. Mun talouden Facebook -sivujen joulukalenterissa. Mun talouden verkkosivuilla oli viime vuonna 9 696 yksittäistä kävijää.

Yhteiskehittämistä Mun talous -verkostossa

Useaan viime vuoden tapahtumaan ja toimintaan linkittyy vahvasti Mun talous -verkosto, jossa on yhteensä jo yli sata organisaatiota tai muuta toimijaa. Tänä vuonna toivomme voivamme jatkaa moninaista yhteistyötä, kehittää verkostotyötä ja tehdä sitä entistä näkyvämmäksi yhdessä hienojen verkostokumppaneidemme kanssa.

Vuonna 2018 me Mun talous -toiminnassa olimme monessa mukana. (Kuten kuvassa alla näkyy, työnhallinnan välineeseemme on kertynyt liuta merkintöjä done -kohtaan.) Silti paljon asioita jäi toteuttamattakin. Onneksi tämä vuosi tarjoaa siihen uuden tilaisuuden.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.