Muista laskut!

Uusi hanke kehittää asumistalousneuvontaa (ASTA 2018–2020)

Useimmilla meistä asumismenot vievät ison osan tuloista. Erityisen isoksi asumisen osuus muodostuu pienituloisilla ja yksinasuvilla. Moni hakeekin asumiskulujen kautta joustoja talouteensa. Viiveellä tulevia seurauksia ei ajatella, vaikka ne voivat olla kohtalokkaita.

Asumistalousneuvonta -hankkeessa (ASTA) kaupungit, vuokrataloyhtiöt, Takuusäätiö ja ARA tekevät yhteistyötä vuokra-asukkaiden velkaongelmien, häätöjen ja asunnottomuuden ehkäisemiseksi. Takuusäätiön koordinaatiohanke tukee kaupunkeja ja vuokrataloyhtiöitä palvelupolkujen rakentamisessa sekä tuottaa ja levittää niihin asumistalousneuvonnassa tarvittavaa tietoa, koulutusta ja työvälineitä. Yhdessä luodut palvelupolut ja materiaalit ovat jatkossa myös muiden käytettävissä.

ASTA-hanke on osa Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelmaa ja Kestävän kaupunkikehityksen ohjelmaa. Hanke alkaa Helsingissä, Lahdessa, Tampereella ja Turussa. Hankehaku on avoinna 15.9.2018 saakka.

Lisätietoja ASTA-hankkeesta ja kuntien hankehausta: projektipäällikkö Sari Nyholm (puh. 040 744 0374, sari.nyholm(at)takuusaatio.fi)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.